Etusivu Eläimet Teijon ruukin puoti Blogi

Mariannen maatilan lampaat

lampaitaTilalla on ruskeita, mustia, valkoisia ja harmaita suomenlaimpaita. Uuhia on yleensä 5 - 7 ja pässejä 1 - 2. Karitsoita on vuosittain 5 - 15. Osa lampaista viettää kesän laiduntamalla muualla, jotta kotiruokaa voidaan varastoida talvea varten.

Lampaiden pääasiallisin tehtävä on pitää maatilan niityt siisteinä mutta toki heiltä leikataan villat ja he tuottavat myös lihat maatilan pöytään. Koska joka vuosi tulee karitsoja, tarkoittaa se myös, että osa vanhemmista lampaista ja osa karitsoista teurastetaan joka vuosi, jotta eläinmäärä ei kasva liikaa.

karitsa

Tilalla on kastrotuitu pässi nimeltä Linus, joka on esiintynyt mm. Mathildedalissa näytelmässä ja muutamana ollut mukana Teijon juhannusjuhlilla. Linusta ei ole tarkoitus teurastaa vaan se tulee kuolemaan vanhuuten, jos tilanteet menee kuten on suunniteltu. Linuksen lisäksi tilalla on kaksi uuhta (tyttölammasta), joiden on ajateltu myös kuolevan vanhuuten (näillä näkymin joskus 2025 tienoilla), ja heidän nimet on Harmis ja Ruskis. Nimiensä mukaisesti he ovat väritykseltään harmaa ja ruskea.

S-posti info(at)mariannenmaatila.fi