Etusivu Eläimet Teijon ruukin puoti Blogi

Mariannen maatilan kissat

Tilalla on kolme maatiaiskissaa. Ne kulkevat tilalla vapaasti, ja aika hyvin pysyvätkin omilla mailla.
Heidän tehtävänä on huolehtia siitä, että hiiret ja rotat eivät pesiydy tilan rakennuksiin (lato, autotalli, lampola sekä asuintalot).

 Vilma on syntynyt 9.10.2012 ja tuli tilalle jouluna. Vilma on ainoa tyttökissa ja pitää pojat varpasillaan. Neiti on aktiivinen ja metsästelee mieleellään hiiriä ja toisinaan tulee niitä myös sisälle syömään.

Tico-kissaKasper on syntynyt 2008 ja hän tuli tilalle kolmen kuukauden ikäisenä Perniön toiselta puolelta. Kasper ei tykkää vieraista vaan yleensä "häviää" vieraiden oleskelun ajaksi. Oikeastaan tähän on syynä se, että talossa on yleensä hiljaista ja rauhallista ja vieraiden tuoma puhe ja toiminta on Kasperille outo juttu.

Tico-kissaToffee on syntynyt ja hän tuli tilalle puolen vuoden ikäisenä Paraisilta. Toffee haluaa aina olla mukana hoitamassa lampaita ja koiralenkillä (tosin Toffeen mukana ollessa lenkit rajoittuvat roskalaatikolla ja rannassa käynteihin :-) Toffee on ottanut Kallionotkon valtakunnakseen ja jos viereilla ei ole koiria mukanaan, hänet löytää aina silloin tällöin sisältä ja joutuu miettimään miten ihmeessä hän on sinne päässyt.

Edesmenneet kissat

Molla-kissaMolla nukkui pois jouluna 2012 melkein 18-vuoden ikäisenä. Hän oli "pomokissa" ja muiden kissojen komentelun lisäksi hän piti myös talon muun väen kurissa (kun kukaan ei kestänyt hänen kovaäänistä puhetta). Molla on iän myötä muuttunut komentelevammaksi ja viimeisiä kuukausia lukuunottamatta hän oli aktiivinen ja pientä huonokuuloisuutta lukuunottamatta terve.

Tico-kissaTico lähti tilalta 10-vuotiaana vanhalle omistajalle heidän uuteen taloon. Tico ehti asumaan tilallamme viitisen vuotta, mutta hänellä oli koko ajan ongelmia muiden kissojen kanssa koska muut eivät oikein hyväksy häntä taloon kuuluvaksi.

Elliot-kissaElliot oli todella rauhallinen kissa ja tiesi aina mitä halusi. Ainoa hetki, kun Elliot liikkui nopeasti oli, kun taloon tuli vieraita ja hän "päätti kadota". Vieraat harvemmin näkivät Elliottia vaan hän tuli takaisin vasta, kun vieraat olivat lähteneet.

Elliot kuoli maaliskuussa 2011 13-vuoden ikäisenä. Hänen piti mennä hampaiden puhdistukseen (hänellä oli krooninen ientulehdus ja osa hampaista oli jo otettu pois) mutta hän ei koskaan herännyt nukutuksesta.

S-posti info(at)mariannenmaatila.fi